KUKA ON JONNA

Olen äiti, koiranomistaja, yksinhuoltaja, opiskelija, kehäsihteeri, taloushallinnon merkonomi, ex-vaimo, tytär ja ennen kaikkea yrittäjä.

Yrittäminen on tavallaan tuttua puuhaa; ensin yritin päästä välitysalalle töihin sitten yritin pärjätä alalla, seuraavaksi myyntipäällikkönä sitten myyntijohtajana, sitten taas yksin alalla. Tarinahan ei vielä kerro kuinka viimeinen jatkuu, mutta yrittänyttä ei laiteta.

Olen tosiaan vuonna 2016 syntyneen tytön äiti, koiria minulla on enää yksi dobermanni ja me asustellaan Vaajakoskella. Moni pitää hulluna kun perustaa yrityksen tässä vaiheessa elämää, niin sanottujen ruuhkavuosien keskellä, mutta rakastan työtäni kiinteistönvälittäjänä ja haluan tehdä siitä minun näköisen: rennolla asenteella vahvaa osaamista. Erityisiin vahvuuksini kuuluu periksiantamattomuus ja iloisuus. Kauppiksessa ollessani opettajani sanoivat aina minulle ”Jonna, et tule pärjäämään elämässä pelkillä puheenlahjoilla”, voin todistaa tuon väitteen nyt vääräksi! Ei vaan, on minulla muitakin lahjoja, ainakin jouluna. Ja näköjään huumorintajuakin löytyy, ja sitä muuten vaaditaan, niin nuoren naisen äitinä, kiinteistönvälittäjänä kuin dobermannin omistajana.

Harrastuksille on jäänyt hieman vähemmän aikaa, aiemmin harrastin paljonkin koirieni kanssa ja kävin kehäsihteerinä ja näytteilleasettajana koiranäyttelyissä viikonloppuisin. Koirani on käynyt myös keskivertoa dobermannia enemmän Virossa koiranäyttelyissä.

Matkustaminen on ehdoton suosikkini, minusta on ihana käydä eri maissa ja syödä paikallisia ruokia, nähdä nähtävyyksiä (ja erityisesti ostoskeskuksia). Minun ja tyttäreni suosikki on Thaimaa, koska aurinko ja lämpö. Harrastuksiini voi myös lukea satunnaiset oikeustieteen opinnot joita suoritan Itä-Suomen yliopistossa avoimella puolella, mikään ei ole parempaa kuin lukea lakia illalla viltin alla. Tämä on yksi niistä oudoista asioista minussa, mutta minun kohdalla tieto rentouttaa. Oikeustieteen opinnot tukevat täydellisesti työtäni välittäjänä ja minusta on todella tärkeää kehittää jatkuvasti omaa osaamistani ja pysyä mukana muutoksissa.